domingo, 16 de noviembre de 2008

ROSQUILLAS DE CABACIÑA



Ingredientes.
4 ovos
reladura da pel de 2 limóns
1 e ½ l. de aceite
1 quilo de fariña
1 cullerada de bicarbonato
2 culleradas de anís en gran
Azucre para rebozar
Puré de cabaciña (50ª gr.) e castaña (50 gr.)

Quéntase nunha tixola fonda o aceite e bótaselle, cando comece a fumegar, unha corteza de limón ata que se doure. Nun coador pór 2 culleradas de anises en gran e pasalos polo mesmo aceite. Bater os 4 ovos ata que queden cremosos. Engadir pouco a pouco ¼ de azucre, a reladura de limón, o puré de cabaciña, os anises fritos e 4 medios cascaróns de aceite reservado. Engadir pouco a pouco a fariña, mesturando ben, logo o bicarbonato. Mesturar todo ben. Unha vez conseguida a pasta, esparexer con fariña a mesa e traballar a masa. Deixala repousar e despois pór o aceite ao lume. Coller anacos de masa e darlles forma de rosquillas. Cando o aceite estea quente ir botando de unha en unha as rosquillas, facéndolles antes uns cortes transversais cun coitelo. Fritir ben sen queimalas. Deixalas escorrer un pouco ao sacalas. Bañalas en azucre e depositalas nunha bandexa para que enfríen. Listas!

1 comentario:

Carmen dijo...

Interesante e divertido, estivo xenial. E este artigo tamén.

Inmigración 2

Inmigración 2
Dende Alemaña

Inmigración 1

Inmigración 1
Dende alemaña

no limite 1

no limite 1
Lodoselo